Spiritualitate, psihologie, religie, ezoterism, yoga. Rubrica de carti in format electronic.

Wednesday, September 25, 2013

Byron Katie - Am nevoie de iubirea ta - sa fie oare adevarat?

   Viaţa este relaţie. Ne definim pe noi înşine în funcţie de felul în care ceilalţi ne oglindesc. Apoi, o enormă maşinărie a gândirii este pusă în funcţiune, iar imaginea pe care o primim despre noi înşine de la ceilalţi este analizată, disecată, tragem concluzii despre ceea ce credem că suntem şi despre cum "ar trebui să fim". O perdea de imagini înşelătoare, de convingeri şi de speculaţii ia locul realităţii. Ego-ul rătăceşte în nisipurile mişcătoare ale iluziei. Căutăm cu disperare în afara noastră ceea ce ne refuzăm noi înşine: iubirea, respectul, compasiunea. Ceilalţi nu facdecâtsă reflecte propriile noastre temeri, blocajeşi frustrări. Relaţia cu exteriorul nu este decât o reflexie a relaţiei cu noi înşine.
   Katie Byron este un maestru contemporan care-şi împărtăşeşete calea. După "Iubeşte ceea ce este", un bestseller care a schimbat viaţa a milioane de oameni, ea abordează cea mai delicată zonă a experienţei noastre umane: relaţia cu ceilalţi şi de fapt, cu noiînşine. Cu simplitate şi claritate, ea desluşeşte drumul descoperirii de sine dincolo de cortina înşelătoare a gândurilor şi a convingerilor: nu avem nevoie de nimic şi nu trebuie să facem nimic pentru a fi iubiţi, apreciaţi şi respectaţi. Când suntem în contact cu adâncul fiinţei noastre, percepem marele adevărcă Iubirea nu depindede nimeni şi de nimic, doarde noiînşine. Este Iubirea care nu dispare, nu oboseşte, nu se uzează. Este Iubirea ca expresie a conştientei de Sine.
   Aveţi în mână o carte excepţională, care depăşeşte cu mult subiectul relaţiei şi al cuplului. Prin intermediul exemplelor, al exerciţiilor directe şi al interogaţiei interioare - "Lucrarea" pentru care Katie Byron a devenit celebră, această carte ne conduce dincolo de ego şi de ceea ce crede el că este iubirea, la rădăcinile fiinţei noastre, acolo de unde izvorăşte adevărata Iubire. Din această perspectivă, este o carte profund spirituală şi un instrumental devenirii interioare, căci neîntoarce către noi înşine, ca sursă primordială a întregii noastre realităţi, a cărei esenţă ultimă este Iubirea. (Horia Ţurcanu)

No comments:

Post a Comment

Like Box

Comments

Contact Us

Name

Email *

Message *